Akú zvoliť konštrukciu a výplň interiérových dverí?

 | 

Interiérové dvere nie sú iba estetickým prvkom domova či kancelárie. Sú kľúčovou zložkou, ktorá ovplyvňuje funkčnosť, súkromie, zvukovú izoláciu miestnosti, poprípade aj iné vlastnosti ako je napríklad protipožiarna odolnosť. Základom kvalitných dverí je ich konštrukcia a výplň. Preto je aj výber správnych materiálov absolútne nevyhnutným krokom pri nákupe.

prehľad typov výplní POL-SKONE

V našej ponuke nájdete hneď niekoľko rôznych konštrukcií. Od konštrukcie najlacnejších skladových dverí LEO , cez kovové a sklenené dvere až po dvere so špeciálnou konštrukciou , ako napríklad dvere GAMMA určené pre priestory, v ktorých je emitované röntgenové žiarenie. Väčšina našich interiérových dverí má však konštrukciu skladajúcu sa z pevného dreveného rámu , výplňového materiálu podľa výberu a obkladacích HDF dosiek , ktoré už tvoria základ pre vybraný povrch krídla.

V tomto článku sa zameriame na tri najbežnejšie typy výplňových materiálov, ktoré sa práve s touto konštrukciou používajú: plnú drevotriesku , dierovanú drevotriesku a papierovú voštinu . Tieto materiály ponúkajú rôzne výhody a nevýhody, ktoré môžu ovplyvniť výber tých najlepších dverí práve pre vás. Veríme, že vám tento krátky článok pomôže s výberom.

Prierezy jednotlivými typmi výplní

1. Plná drevotrieska

Plná drevotrieska je najťažšou a najkvalitnejšou voľbou medzi týmito troma materiálmi.

Plusy

  1. Vysoká kvalita
  2. Skvelá zvuková izolácia
  3. Dlhá životnosť

Mínusy

  1. Vyššia cena
  2. Vyššia váha : Môže skomplikovať inštaláciu/manipuláciu a môže vyžadovať inštaláciu pántu navyše.

2. Dierovaná drevotrieska

Dierovaná drevotrieska je strednou cestou v kvalite aj cene interiérových dverí.

Plusy

  1. Zvuková izolácia
  2. Vyššia pevnosť
  3. Vyvážená hmotnosť

Mínusy

  1. Ťažšie ako voština
  2. Vyššia cena : Často ponúkaná ako príplatkový materiál.

3. Papierová voština

Papierová voština je základný a najľahší materiál na výplň dverí. Tento materiál je vlastne tuhý, zložený kartón poskladaný v štruktúre pripomínajúcej medovú plástov.

Plusy

  1. Ľahkosť a pomerne dobrá pevnosť
  2. Ekologicky prijateľná : Je vyrobená z prírodných materiálov.
  3. Cenovo dostupná

Mínusy

  1. Slabá akustická izolácia
  2. Obmedzená odolnosť : Nie je vhodná pre extrémne záťaže.

Ktorý výplňový materiál teda vybrať?

Plná drevotrieska, dierovaná drevotrieska a papierová voština sú tri kľúčové výplňové materiály používané v našich interiérových dverách. Každý z nich ponúka unikátne výhody a nevýhody, ktoré môžu ovplyvniť Vaše rozhodnutie pri výbere interiérových dverí. Pri výbere ideálneho materiálu zvážte svoje individuálne potreby, špecifiká zamýšľaného priestoru a rozpočet, aby ste našli ten pravý materiál pre váš domov alebo kanceláriu.

Pokiaľ by ste nevedeli, ako vybrať, alebo potrebovali s čímkoľvek poradiť, neváhajte sa obrátiť buď priamo na nás alebo sa zastavte u ktoréhokoľvek z našich partnerov , kde Vám s výberom rád pomôže odborne vyškolený personál.