5 dôvodov, prečo si vybrať lakované dvere POL-SKONE

 | 

Výber dverí už dávno nie je len o praktickej stránke. Pokiaľ chcete, aby váš interiér vynikol, je dôležité zladiť všetky farby, dekory a doplnky. Takmer neobmedzené možnosti ponúkajú lakované dvere, ktoré si môžete nechať nastriekať vo farbách vzorkovníkov RAL a NCS (s výnimkou metalických). V POL-SKONE vyrábame viac ako 10 modelov lakovaných dverí v až 70 variantoch krídiel. Prečo si lakované dvere vybrať do interiéru?

Biele striekané vnútorné dvere Sublime s ozdobnými aplikáciami

Biele striekané vnútorné dvere Sublime s ozdobnými aplikáciami


Označenie lakované a striekané dvere sú synonymné. Môžete naraziť aj na označenie maľované dvere.

1) Farby krídla, ktoré v interiéri vyniknú

Paleta farieb RAL a NCS je v podstate neobmedzená . Pri každej základnej farbe (sivá, hnedá, modrá, zelená,...) môžeme namiešať niekoľko desiatok odtieňov a kombinácií. Z nich si vyberiete ten dokonalý, ktorý podčiarkne váš interiér.

Napríklad ak

  • si zakladáte na tlmených farbách, môžete zvoliť nadčasovú bielu ,
  • chcete moderný interiér, odporúčame niektorý z odtieňov šedej alebo napríklad koralovú ,
  • máte radi umenie a chcete niečo neobvyklé, kúpte si dvere v energetickej farbe fuchsie alebo šťavnatého pomaranča ,
  • si zakladáte na ekológii a máte radi prírodu, vyberte zelené či hnedé dvere ,
  • máte radi jemnosť, voľte pastelové krídla ,
  • chcete deťom urobiť ich časť domu veselú, dajte do izbičiek výrazné farebné dvere ,
  • túžite po modernom a rafinovanom interiéri, odhodlajte sa k čiernym dverám , dodajú interiéru zmyselnú atmosféru.

Čierne striekané interiérové dvere Cambio

Čierne striekané interiérové dvere Cambio


Naši zákazníci najčastejšie volia jeden modelový rad dverí v rovnakej farbe a do jednotlivých miestností menia vzhľad krídla (celopresklené, čiastočne presklené, plné). Vďaka bohatým možnostiam, ktoré lakovanie dverí ponúka, však môžete v interiéri nakombinovať aj odtiene dverí (napríklad pre jednotlivé poschodia domu alebo podľa miestností).

Lakované dvere sú vďaka svojej farebnej variabilite obľúbené u projektantov , architektov a bytových dizajnérov , pretože im umožňujú kúzliť s farbami v interiéri . Napríklad veselé farby často navrhujú do škôlok a detských oddelení nemocníc , vo výškových budovách plánujú odlišné farby dverí do každého poschodia alebo navrhujú dvere dvojitých farieb na odlíšenie toaliet vo verejných budovách.

Biele interiérové dvere Cambio

Biele striekané vnútorné dvere Cambio

2) Doplnky v niekoľkých farbách a designoch

K vybranej farbe dverí môžete jednoducho vyladiť aj doplnky – kľukové a zámkové rozety, kľučky a zámky, úchyty na posuvné a skladacie dvere, krytky k pántom a podobne. Medzi najobľúbenejšie povrchové úpravy kľučiek patrí matný nikel , lesklý chróm , titánové povrchy či prírodný mosadz . V našej ponuke nájdete aj kľukové rozety najrôznejších tvarov. Aj týmito drobnými doplnkami teda môžete dotvárať vzhľad celého interiéru .

3) Vyberiete dvere pre celý byt

Lakovanú povrchovú úpravu môžete zvoliť pri 11 modeloch z našej ponuky . Dovedna u zhruba 70 krídiel. Zaujímavý dizajn farby dverí a doplnkov podčiarknu aj drobné dekory niektorých modelov , napríklad ozdobné lišty , frézovanie a glazovanie .

Striekané interiérové dvere Tiara s ozdobnými lištami

Striekané interiérové dvere Tiara s ozdobnými lištami


Do bytov v škandinávskom či newyorskom štýle sa hodia dvere z radu Vertigo . Do klasicky zariadených interiérov sa hodí napríklad Fiord . Modely Estato , Sublime a Cambio podčiarknu vzhľad každého minimalisticky zariadeného interiéru. Ďalšie dvere, ktoré vyrábame v lakovanom prevedení, sú kolekcie Simple , Tiara , Vilano, Modern, Modena a Anmi .

4) Dvere budú slúžiť niekoľkým generáciám

Pretože výmena dverí je investícia na niekoľko desaťročí dopredu , je žiaduce si pred nákupom overiť materiál, kvalitu lakovania aj predajcu. POL-SKONE je synonymom kvalitných produktov v obore stavebného stolárstva už 30 rokov. Lakované dvere vyrábame z pevnej konštrukcie na báze drevného vlysu ak nástreku používame ekologické akrylové farby . Všetky naše produkty majú certifikát FSC , ktorý zaručuje, že drevo na výrobu pochádza z udržateľného lesného hospodárstva a celý proces výroby zbytočne nezaťažuje prírodu.

Zelené interiérové dvere Tiara

Tmavozelené interiérové dvere Tiara


5) Každé dvere upravíme podľa dispozícií interiéru

Podobne ako sme vyššie hovorili o variantoch krídiel do rôznych častí domu, (nielen) lakované dvere vyrábame aj v rôznych variantoch adaptovaných systémov . To znamená, že môžu byť falcové , bezfalcové a posuvné po stene (systémy Movi alebo Premuium). Kolekcie Cambio, Simple, Sublime a Tiary vyrábame aj ako reverzné . Rad Cambio má špeciálny systém Harmony POL-SKONE so skrytým rámom. Dvere po namontovaní do zárubní vytvárajú efekt skrytého priechodu medzi miestnosťami , čo opticky zväčšuje interiér.

Cena striekaných dverí je individuálna. Používame 5 základných RAL farieb a miešame ich s farbami v ďalších štyroch príplatkových skupinách .

Poďme spoločne vybrať tie správne dvere k vám domov alebo do kancelárie.

Ukázať ponuku

Interiérové dvere POL-SKONE so systémom Harmony
Interiérové dvere POL-SKONE v systéme Harmony