Ako vybrať dekor dverí?

 | 

Ovplyvňuje farba dverí vnímanie interiéru? Čo zvážiť pri výbere správneho odtieňa? Poradíme, ako vybrať farby dreva.
Farba dverného stolárstva by mala ladiť s interiérom. Moderné aranžérske trendy nekladú žiadne obmedzenia na výber farieb. Živé farby aj tlmené pastely môžu spoluvytvárať módny byt v súlade s farebnými preferenciami domácnosti.

Dôležitú úlohu pri utváraní priestoru hrá tón dverí. Nezabudnite ho zladiť s farbami stien, podláh a nábytku. Pri výbere farby by sme mali zvážiť aj efekt, ktorý chceme v interiéri dosiahnuť. Odtieň krídiel ovplyvní pocit jasu v miestnosti a prevládajúcu náladu.

Svetlé alebo tmavé drevené dvere?
Ponuka POL-SKONE zahŕňa širokú paletu farieb pre dvere. V miestnostiach, kde prevládajú sýte farby, sa odporúča použiť svetlé drevo, tmavé bude pôsobiť efektnejšie v interiéroch s tlmenými farbami. Tmavé dvere umocnia dojem šik, svetlé útulnosti.



S výraznými tónmi stien sa najlepšie predstavia modely dverí vo svetlých farbách – napr. biela, ktorá prejasnením steny dodá interiéru ľahkosť a priestornosť. Tento dojem je možné umocniť použitím modelov s presklením.

Tmavé drevo vytvorí efektný kontrast s bielou, béžovou a pastelovou farbou a dodá interiéru elegantný charakter. Originálny design spestrujú napríklad drážkované panely.



Módne alebo klasické farby dverí?
K štýlu interiéru ladíme aj farbu dverí. Ak nášmu bytu dominuje klasický dekór, zamerajme sa na nadčasové noty. Horúce drevené trendy sa určite objavia aj v moderne zariadených bytoch.

V lakovaných kolekciách POL-SKONE nájdeme vďaka takmer nekonečným paletám RAL a NCS odtieň dverí, ktorý sa hodí k nášmu domovu. Súčasným vlakom dominujú tieto farby: biela, šedá, čierna. Štýlové biele dvere v klasickej edícii budú vybrané napríklad z radov FIORD a VERTIGO. Moderný byt podčiarknu vzory ako CAMBIO alebo SUBLIME.



Čierne dvere, ktoré sú dostupné v rôznych kolekciách, ako je TIARA alebo IMPULS, si získavajú veľkú obľubu. Medzi dizajnové trendy v nadchádzajúcich sezónach budú patriť aj šedé dvere, perfektné pre industriálny štýl, ako je HAPTIC v odtieni titano alebo DECO v odtieni industry či antracit.

Nadčasové odkazy na prírodu nestrácajú na obľube. Vo farbách POL-SKONE sa tiež oplatí venovať pozornosť širokej škále odtieňov dreva. Dvere s motívom dreva sú nadchádzajúcim hitom. Zaujímavá novinka, teda dub delano, dostupný napr. vo vzoroch MONA, sa stane jasným akcentom dekoru vďaka svojej výraznej kresbe. Jedinečné priestory podčiarkne aj ESPINA dyhovaná vo farbe európskeho duba.